Korporativna odjeća

Objavljeno: 2. studenoga 2012. 08:17

Korporativna odjeća

 

Majice, kape i ostala poslovna odjeća važni su oblici promocije svake firme, od malog dućana u predgrađu, obrta za izradu namještaja do velikog supermarketa, telekoma, restorana ili kafića.

Odjeća koju zaposlenici nose daje korporativni image cijeloj firmi. Svaki dućan sa maloprodajnim prostorom, restoran ili kafić trebaju biti svjesni da odjeća koju njihovi zaposlenici nose utječe i na rezultate.

Evo nekoliko primjera loše korporativne odjeće:

  - Zaposlenici su obučeni slično kao i kupci te se ne ističu

  - Zaposlenici se stapaju s bojama cijelog prostora te ih je teško uočiti

  - Odjeća ne daje jasnu sliku imagea koju želite da Vaša firma predstavlja

U najboljem slučaju, kvalitetna korporativna odjeća će se isticati i u Vašem poslovnom prostoru ali i izvan njega. U poslovnom prostoru zaposlenici trebaju biti uočljivi kako bi ih kupci lakše kontaktirali, dok se kvalitetnom korporativnom odjećom ističete i izvan Vašeg poslovnog prostora te dobivate efektnu reklamu. Dobro dizajnirana majica, jakna ili kapa je hodajući billboard.

AppleShark

 

Mijenjajte izgled što češće

Dobar dizajn majice može odavati jasan image firme ali korištenje iste odjeće tijekom cijele godine postane dosadno. Razmotrite mogućnost naručivanja novih polo majica svaki kvartal, promjenom najmanjih sitnica osjvežiti ćete izgled. Promijenite boju ovisno o godišnjem dobu, prilagodite majicu nadolazećem prazniku ili na majici najavite neki novi proizvod prije nego ga plasirate na tržište.

 

Dodajte dizajn koji "upada u oko"

Polo majice samo s Vašim logotipom izgledaju profesionalno ali su dosadne. Osvježite izgled majice dodavanjem slike ili fraze koja je u skladu imageom koji želite da Vaša firma predstavlja. Ukoliko imate restoran, stavite na majicu sliku novog jela ili (ako nemate restoran :)) sliku Vašeg novog proizvoda na koji kupcima želite skrenuti pažnju.

Majice su odlične za vez ili tisak zanimljivih fraza. Razmotrite mogućnost veza ili tiska neke pošalice ili pitanja, vrlo brzo kupci počnu pričati o tome i izvan Vašeg poslovnog prostora.

Isti dizajn možete iskoristiti na majicama, jaknama, kapama, pregačama i na taj način pojačati utjecaj poruke koju želite poslati.

Funny frase

 

Pažljivo birajte boje

Neutralne boje su dobar izbor za urede ali nisu preporučljive za prostore gdje ste u kontaktu s kupcima. Boju treba pažljivo birati ovisno o poslovnom prostoru ali nemojte birati istu shemu boje. Na primjer, crvena je odlična boja dok niste okruženi crvenim policama i zidovima, onda se izgubi. Birajte što življe boje ali boje u kontrastu s bojama poslovnog prostora.

Boje

Dosadna korporativna odjeća je zamka u koju mnoge firme padaju ali isto tako nije problem koji se ne može ispraviti, naručite nove, "osvježene" majice, kape, jakne i kreirajte novi image sovojoj firmi!